Har du särskilda behov?

Har du särskilda behov eller behöver extra stöd?

Vi på Frans Schartaus Handelsinstitut är måna om att studerande med både synliga och osynliga funktionsnedsättningar ska komma i mål och få sin Yh-examen. Du som studerande har rätt att få särskilt pedagogiskt stöd utifrån en konstaterad funktionsnedsättning eller om du är i behov av extra stöd. Syftet är att hitta en lösning så att du får förutsättningen att fullfölja dina studier på bästa sätt. Detta förutsätter att du deltar i undervisningen, särskilt pedagogiskt stöd ersätter inte frånvaro. Det är viktigt att du kontaktar oss så fort som möjligt för att vi ska kunna stödja dig på bästa sätt.

Hur ska jag göra om jag behöver särskilt pedagogiskt stöd?

Informera oss så tidigt som möjligt att du har behov av särskilt pedagogiskt stöd

Detta ska du göra vid ansökningstillfället och inför urvalstesterna i samband med ansökan. Kontakta utbildningsledaren eller antagningskoordinatorn.

Tala med din utbildningsledare

Tillsammans kontaktar ni studerandekoordinator och bokar in ett samtal. Du som har en konstaterad funktionsnedsättning, tag med en kopia av intygen. Om du inte har en konstaterad funktionsnedsättning ska du ändå kunna påvisa att du har behov av stöd.

Samtal med studerandekoordinatorn

Vid vårt samtal görs en kartläggning kring vilket pedagogiskt stöd som finns tillgängligt för dig.

Det pedagogiska stödet

När vi, tillsammans med dig, har kommit fram till vilket stöd som du har behov av föreslår vi hjälpmedel och lösningar som ska underlätta din studiesituation.

Har du frågor kring särskilt pedagogiskt stöd?

Kontakta Jennie Ivarsson, studerandekoordinator

Tel: 08-508 402 22   

Mobil: 076-124 02 22

E-post:

Skolans Öppettider

  Måndag-torsdag kl 7.00-22.00

  • Fredag 7.00-17.00
  • Entréer låses för inpassering ca 1 timme innan stängning.

Adress

Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 56 Stockholm
Tel: 08-508 402 00
E-post

Expeditionen

  • Expeditionen ligger på entréplan hus A
         Öppettider expeditionen
  • Måndag - fredag 08.15-12.00 13.00-16.00

    YH logo 2013s
Google Translate

Översättning
Använd Google för att översätta hemsidan.
Vi tar inget ansvar för riktigheten i översättningen.

Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish