YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb. Totalt av de 525 beviljade utbildningarna i landet var det endast 10 stycken som hamnade på den nivån. I det Europeiska ramverket heter nivån EQF 6 vilket gör utbildningen jämförbar internationellt.

”Det är viktigt och glädjande för besöksnäringen att två managementutbildningar för vår näring på yrkeshögskolan blivit godkända på SeQF 6-nivå. Detta innebär en kvalitetsstämpel, status och en möjlighet till internationell jämförelse” säger Peter Thomelius, Utbildnings- & HR-chef Visita.

"Vi står inför flera stora utmaningar inom branschen de kommande åren. En av de största är behovet av kvalificerade och arbetslivsanpassade utbildningar. Ledarskap och digital kompetens är enligt mig de två viktigaste områden som behöver stärkas för att vara konkurrenskraftig på en alltmer oförutsägbar marknad. Att ha genomfört Frans Schartaus utbildning i Hotel Management ger studenten en fantastiskt bra plattform att bygga vidare på i sin karriär inom Hospitality. Det nära samarbetet med arbetslivet i kombination med ett gediget och modernt teoripaket gör att utbildningen ger de kompetenser som efterfrågas av branschen. Det är enormt viktigt att vi i arbetslivet fortsätter utveckla de hungriga människor som nu kommer ut från utbildningar, så vi alla gemensamt växer och anpassar oss till vår förändrade omvärld” säger Per Keller, VD, Hotel C Stockholm och medlem i ledningsgruppen för Hotel Management på Frans Schartaus Handelsinstitut.

97% får jobb

Frans Schartaus Handelsinstitut firar i år 153 år som utbildningsanordnare och är en viktig komptensförsörjningspartner för såväl stadens olika förvaltningar och bolag samt den privata sektorn. Idag får hela 97% jobb efter examen. Skolan beviljades nya starttillstånd för 12 utbildningar den 26 januari i år och de är Apotekstekniker, Butiksledning, Hotel Management, IT-säkerhetstekniker, Löneekonom, Medicinsk sekreterare, Offentlig upphandlare, Redovisningskonsult, Revenue Management inom besöksnäringen, Teater-, Event- & Scentekniker, TRAC – Diplomerad Resekonsult och Visual Merchandise. Hör gärna av dig direkt till skolan om du vill ha mer information eller har ett intresse av att samarbeta.

https://via.tt.se/pressmeddelande?publisherId=1213538&releaseId=2464515

 

Skolans Öppettider

  Måndag-torsdag kl 7.00-22.00

  • Fredag 7.00-17.00
  • Entréer låses för inpassering ca 1 timme innan stängning.

Adress

Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 56 Stockholm
Tel: 08-508 402 00
E-post

Expeditionen

  • Expeditionen ligger på entréplan hus A
         Öppettider expeditionen
  • Måndag - fredag 08.15-12.00 13.00-16.00

    YH logo 2013s
Google Translate

Översättning
Använd Google för att översätta hemsidan.
Vi tar inget ansvar för riktigheten i översättningen.

Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish