Food & Beverage Management - Kravprofil

Branschens krav

Efterfrågan på välutbildade och kvalificerade ledare inom restaurangbranschen växer hela tiden. Som t ex restaurangchef eller Food & Beverage Manager förväntas du vara en kompetent ledare, skicklig på operativt arbete i restaurangen, ha förståelse för branschens villkor med oregelbundna arbetstider och ibland tuffa tempo, ha ett affärsmässigt och ekonomiskt tänk och kunna arbeta hårt och engagerat.

För att lyckas och trivas inom yrket är det bra att ha följande egenskaper och förmågor:

 

Målinriktad

Att veta vad man vill, vara beredd att arbeta hårt och ha förmåga att nå ett avslut.

 

Affärsmässighet och beslutsmässighet

Att ha ett ekonomiskt och affärsmässigt tänk är viktigt. Du skall kunna fatta snabba beslut i olika situationer. Att vara intresserad och engagerad inom ledarskap, personalfrågor, ekonomi och marknadsföring leder till en bra upplevelse för dina gäster.

 

Flexibel

Att ha förståelse för branschens villkor och ibland oregelbundna arbetstider. Restaurangmiljön är stundtals intensiv och man behöver fatta snabba beslut. Du trivs med pulsen och har en god social kompetens med tanke på  alla typer av gäster och medarbetare som du möter. Du tycker om att tillgodose högt ställda förväntningar.

 

Personlighet

Du har en inspirerande och positiv utstrålning. Du tycker om människor och service.

 

Ansvarstagande och initiativförmåga

Stor vikt läggs vid eget ansvar – att vilja leda, ta egna initiativ och kunna stå i centrum.

 

Engagemang

Att vara öppen och vaken och ta tillvara de möjligheter som branschen bjuder. Att kunna inspirera och leda personal med starkt engagemang. Att vilja lära dig nya saker och utveckla personliga förmågor.

 

Efter examen – exempel på yrken

Med en examen från utbildningen YH Food & Beverage Management och din yrkeserfarenhet finns en rad möjligheter inom ledande positioner i restaurangbranschen som t ex: Restaurangchef mindre företag Restaurangchef större företag Food & Beverage Manager Hovmästare Konferensvärd Marknads- ekonomi eller personalavdelning

Skolans Öppettider

  Måndag-torsdag kl 7.00-22.00

  • Fredag 7.00-17.00
  • Entréer låses för inpassering ca 1 timme innan stängning.

Adress

Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 56 Stockholm
Tel: 08-508 402 00
E-post

Expeditionen

  • Expeditionen ligger på entréplan hus A
         Öppettider expeditionen
  • Måndag - fredag 08.15-12.00 13.00-16.00

    YH logo 2013s
Google Translate

Översättning
Använd Google för att översätta hemsidan.
Vi tar inget ansvar för riktigheten i översättningen.

Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish