Food & Beverage Management - Röster om utbildningen

 
Röster från näringslivet

Nicole Nordström, konsult och medlem i F&B Managements ledningsgrupp

— Jag vill aktivt bidra till utvecklingen av framtidens ledare. Jag har arbetat i nio länder och har därmed ett internationellt synsätt på F&B som kan bidra till utbildningens och studenternas utveckling. I grunden är jag utbildad kock, servitris, hovmästare, restaurangchef och Food & Beverage Manager. Med min erfarenhet och praktiska kunskap från golvet har jag sedan kompletterat med en BA inom Hospitality Management och en MBA med inriktning marknadsföring.

 Jag uppfattar Schartau som en praktiskt orienterad skola, modern och öppen för förändringar. Det är viktigt att skolan ställer höga och relevanta krav på sina studerande. Med F&B får du en gedigen bas att stå på och därmed goda möjligheter att bli en bra ledare.


Catrine Tistén, affärsenhetschef på Fazer Amica och medlem i ledningsgrupppen

— Vi har mycket goda erfarenheter från våra LIA-perioder och det är alltid mycket givande för både oss och studenten. Utbildningen täcker in det mesta och studenterna är väl förberedda när de kommer till oss. Här får de chans att prova på det som förväntas av dem när de ska ut i arbetslivet på riktigt.

 — Det som gör utbildningen unik i sitt slag är det nära samarbetet med branschen. Vi är med och påverkar på alla plan. Redan vid antagningen, vid utformningen av innehållet och slutligen då vi kontinuerligt utvärderar utbildningen för att säkerställa att den leder fram till de kompetenskrav vi har.


Mattias Edlund, krögare Restaurang Proviant

— Jag sitter i denna ledningsgrupp för att jag hoppas kunna bidra till att fler branschintresserade människor får en relevant utbildning att ta med sig på vägen.
Min uppfattning om utbildningen är att den på alla sätt är relevant för vad som krävs av oss i yrket. Med hjälp av en pågående uppdatering av branschens praxis och normer borgar utbildningen för att på bästa sätt ge studenten en relevant utbildning.


Ingela Engqvist, Food & Beverage Service Manager, Scandic Sergel Plaza

— Jag sitter i denna ledningsgrupp för att kunna på verka utbildningen så att de nya medarbetare som kommer ut på arbetsmarknaden har rätt förutsättningar för att klara det behov som arbetsmarknaden efterfrågar.

Min uppfattning om skolan är att ledningen för skolan lyssnar på arbetslivet och behovet för eleverna. Att skolan har engagerade lärare och en engagerad ledning. Min uppfattning om utbildningen är att den är anpassad efter behovet på arbetsmarknaden, detta är viktigt så att eleverna får den utbildning de behöver för att klara av ett arbete efter avslutad utbildning. Många av eleverna får också arbete på sin LIA plats direkt efter avslutad utbildning.


Röster från studenter

John Pira, RAH9

"Utbildningen gav mig de verktygen jag behövde till de dörrar jag visste fanns men inte kunde öppna"


Annette Skärberg, RAH9

— Så här skulle jag vilja säga om skolan: "På ett professionellt sätt har skolan och utbildningen till restauratör gett mig breda och viktiga kunskaper och därmed även ett starkt konkurrensmedel på arbetsmarknaden. Tack vare mina praktikperioder har jag hittat det jag vill satsa på och de har även gett mig ovärderliga kontakter som idag gör att jag har mitt drömjobb i sikte".


Malin Åkesson, RAH9

— Jag gick restauratör utbildningen och gick ut för drygt ett år sedan. Under 3 månader jobbade jag sen som F&B då ordinarie blev sjukskriven. Efter det jobbar jag nu som ett stöd för avdelningscheferna på de två hotell vi har hand om och har gått in i ledningsgruppen. Utan min praktikplats hade jag inte haft en chans till jobbet jag har idag, där fick jag en chans att visa vem jag är.


Elisabet Engh, RAH9

— Utbildningen ledde till en restaurangschef tjänst, precis som jag ville att den skulle göra! If you can dream it, you can be it!!


Johan Karlsson Sous chef, Bomans hotell

— För mig var utbildningen mycket bra då jag som kock ville lära mig hur man skapar en vinstgivande restaurang. Utbildningen fokuserar mycket på marknadsföring, ledarskap och ekonomi, vilket jag tycker är bra då det saknas mycket kunskap inom de områdena bland chefer inom restaurangbranschen. Jag har även märkt av att man blivit attraktivare på marknaden bland de medvetna cheferna.


Emilie Landebjer, RAH9 

— Jag tycker denna utbildning är perfekt för de som arbetat några år i servicebranschen och vill ta nästa steg för att lära sig arbetet bakom kulisserna på restaurang och hotell, såsom företagsekonomi, marknadsföring och datakunskap. En stor anledning till att jag valde just denna utbildning är för skolans goda rykte och kontakt med näringslivet, då det var dags att söka praktikplats och möta potentiella arbetsgivare. 


Minna Mustaniemi, RAV7

— Det här är verkligen en helt klockren utbildning för mig! Jag har arbetat 15 år i branschen och har länge letat efter en utbildning där jag kan använda det jag kan och utveckla det. Jag önskade mig en restaurangchefsposition på dagtid, nu har min önskan gått i uppfyllelse.

— Det var över 15 år sedan jag satt i skolbänken sist och i princip allt i utbildningen är nytt för mig. Det ämne jag har haft svårast för är ekonomin. Samtidigt har jag märkt under mitt tidigare arbetsliv att det är just den kunskapen jag behöver mest. Jag har fått kämpa stenhårt, men det har gått bra – långt över förväntan. Kunskaperna jag fick under min praktik på Fazer Amica känns ovärderliga.

— Sedan ett par månader arbetar jag som restaurangchef på Restaurang Spring - jag nådde alltså mitt mål!

Skolans Öppettider

  Måndag-torsdag kl 7.00-22.00

  • Fredag 7.00-17.00
  • Entréer låses för inpassering ca 1 timme innan stängning.

Adress

Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 56 Stockholm
Tel: 08-508 402 00
E-post

Expeditionen

  • Expeditionen ligger på entréplan hus A
         Öppettider expeditionen
  • Måndag - fredag 08.15-12.00 13.00-16.00

    YH logo 2013s
Google Translate

Översättning
Använd Google för att översätta hemsidan.
Vi tar inget ansvar för riktigheten i översättningen.

Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish