Vill du ha en ledande position inom hotellbranschen? Då är Hotel Management rätt för dig. Utbildningen ger dig både en bredd och ett djup. Efter fyra terminers studier är du kvalificerad att leda en eller flera avdelningar inom ett hotell alternativt att arbeta som ekonomiansvarig, marknadsförare eller säljare. Med längre arbetslivserfarenhet inom branschen, före eller efter utbildningen, är arbetet som hotellchef ett alternativ. Utbildningen ger dig de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för en karriär i hotellbranschen. Du får dessutom goda förutsättningar för arbete inom andra delar av turismnäringen.
De stora internationella hotellkedjornas ökade etableringar i Sverige har stärkt branschens attraktionskraft och konkurrensen om kompetent personal har hårdnat. Intresset för att förlägga internationella företagsmöten och kongresser i Sverige ökar och detta leder till att efterfrågan på avdelningschefer med goda kunskaper i att leda och utveckla personal är stor liksom behovet av personal med goda färdigheter inom ekonomi, marknadsföring och försäljning.
Tyngdpunkten i utbildningen ligger på ekonomi, ledarskap och marknadsföring. En mycket viktig del är Lärande I Arbete (LIA) så under 24 veckor kommer du att utbildas på ett företag i branschen där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete. LIA fördelas över tre perioder med olika inriktning som gör att du successivt utbildas och utvecklas på flera nivåer. Hotel Management har funnits länge och är branschens självklara rekryteringbas. Det finns knappt ett hotell i Stockholm som inte anställt en tidigare Schartau student. Ett gott betyg för utbildningen och våra studerande. Våra arbetslivskontakter är dessutom otroligt engagerade i utbildningen.
Behörighetskrav och ansökan: |
Ansök här |
Grundläggande behörighet:
För att kunna antas till utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.
Grundläggande behörighet genom ett fullständigt avgångsbetyg, slutbetyg, gymnasieexamen eller motsvarande utländsk utbildning. Ett slutbetyg och gymnasieexamen ska innehålla minst 2250 godkända poäng, med godkända betyg i svenska, engelska och matematik samt gymnasiearbete i en gymnasieexamen (2014 och framåt).
Läs mer om grundläggande behörighet på yrkeshögskolans hemsida: https://www.yrkeshogskolan.se/om-yrkeshogskolan/ansokan-och-antagning/
Dessutom ska du ha särskild behörighet med minst E/godkänt i:
Detta är minimikraven för att du som sökande ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.
Den grundläggande behörigheten till yrkeshögskolan är en avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Dessa kurser kan du inte läsa hos oss, de läser du på ett Komvux i din hemkommun. Tänk på att grundläggande behörighet krävs innan du kan läsa in en särskild behörighet/särskilda förkunskaper. Från och med den 1 mars 2018 finns det även ett beslut på vilka kurser som du har rätt att läsa på Komvux för att uppfylla den särskilda behörigheten till en yrkeshögskoleutbildning. Kursen måste vara avslutad innan sista ansökningsdag för att du ska kunna bli behörig till utbildningen.
Då utbudet av yrkeshögskoleutbildningar varierar över tid och förkunskapskraven kan komma att förändras så kommer Myndigheten för yrkeshögskolan regelbundet att uppdatera listan över vilka kurser som omfattas av elevens rätt att delta i utbildning på gymnasial nivå i syfte att uppfylla krav på särskilda förkunskaper för utbildning inom yrkeshögskolan.
Läs mer på MYHs hemsida: https://www.myh.se/
Om du saknar formell behörighet kan du ansöka om bedömning av reell kompetens i samband med ansökan för tidigare utbildning och praktisk erfarenhet. När du skickar in din dokumentation till skolan ska du utifrån de behörighetskrav som är uppställda för utbildningen dokumentera erfarenheter och kunskaper från arbetsliv, mångkulturellt arbete, föreningsliv, utlandsvistelse etc som du önskar bedömda som motsvarande efterfrågade betyg. Dessa dokument bedöms då mot de krav som ställs på efterfrågade betyg så att skolan kan pröva att du har tillägnat dig de kunskaper motsvarande behörighetskraven samt att du kan tillgodogöra dig den sökta utbildningen Hotel Management.
Urval till utbildningen används endast om antalet behöriga sökande som uppfyller samtliga behörighetskrav överstiger antalet platser som utbildningen har. Då kallas samtliga behöriga sökande till information och särskilda urvalsprov. Urvalsgrunden är de poäng som presteras i de särskilda proven. Om du har särskilda behov ska du även ladda upp kopior på de utredningar och läkarutlåtanden som gjorts så att vi kan ta hänsyn till detta i en kommande urvalsprocess. Ledningsgruppen fattar sedan efter sammanställning av resultaten från de särskilda proven det slutgiltiga beslutet om vilka som antas till utbildningen.
Har du specifika frågor kring din ansökan kan du antingen maila eller ring måndag kl 13.00-16.00 och onsdag 09:00-12:00 och 13:00-16:00 på 08-508 402 15.
Antagningen öppnar:
Antagningen är nu stängd, öppnar igen under våren för kursstart HT2020.
Start:
Augusti 2020
Utbildningsledare:
Susanne Gustafsson
08-508 402 04
Ladda ner
Utbildningsbeskrivning
Antagning & behörighet:
Telefontid:
Måndag: 13:00-16:00
Onsdag: 09:00-12:00
och 13:00-16:00
08-508 402 15