Hotel Management - Kravprofil

Branschens krav

Branschen är tuff och utmanande men med rätt inställning och en vilja att arbeta hårt finns det stora möjligheter att avancera. Utbildningen passar dig som är ansvarstagande, affärsmässig och tycker mycket om kontakt med människor. För att lyckas och trivas inom yrket och branschen är det viktigt att ha följande egenskaper och förmågor:

Ansvarstagande & Initiativförmåga

Stor vikt läggs vid eget ansvar - att vilja leda, ta egna initiativ och kunna stå i centrum.

Beslutsmässighet

Du ska kunna ta beslut i olika och ibland krävande situationer. Då yrket är intensivt, innehåller många utmaningar och sätter dig i oväntade situationer är det viktigt att du är trygg och säker i dig själv och kan stå lugn när det stormar.

Affärsmässighet

Att vara företagets ansikte utåt, tycka det är roligt att sälja och vara lyhörd för kundens behov. Att ha en stark servicevilja och önska tillgodose högt ställda förväntningar från kunder. Att ha ett ekonomiskt och affärsmässigt tänk är A och O.

Samarbetsförmåga

Att arbeta inom hotellbranschen innebär ansvarsfulla varierande arbetsuppgifter och mycket kontakt med människor. Det är viktigt att trivas med teamarbete och att ha en god kommunikativ förmåga för att möjliggöra att tillsammans skapa den bästa upplevelsen för gästen.

Intresse & engagemang

Att vara öppen och vaken och ta vara på de många öppningar och möjligheter som finns inom branschen.

Vilja att lära

Att vilja lära sig nya saker och utveckla personliga förmågor. Det är ett kunskapsintensivt arbete och en bransch som är i ständig förändring.

Systemvana

Att vara van med att och/eller ha viljan att arbeta dagligen med olika datasystem. Du behöver ha intresse och förståelse inom områden som ledarskap, ekonomi, marknadsföring, personal och administration, engelska – allt för att på ett professionellt och engagerat sätt möjliggöra den bästa vistelsen för dina gäster.

Efter examen – exempel på yrken

Med en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen Hotel Management finns en rad möjligheter. Exempel på yrken efter examen är:

 • Conference & Event Manager
 • Ekonomiansvarig
 • Marknadsförare
 • Receptionschef
 • Revenue Manager
 • Säljare

Med längre arbetslivsarfarenhet inom branchen, förvärvad före eller efter utbildningen, arbete som hotellchef ett alternativ. Se gärna även vad våra tidigare studenter samt personer inom näringslivet säger om utbildningen under rubriken Röster om utbildningen.

Skolans Öppettider

  Måndag-torsdag kl 7.00-22.00

 • Fredag 7.00-17.00
 • Entréer låses för inpassering ca 1 timme innan stängning.

Adress

Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 56 Stockholm
Tel: 08-508 402 00
E-post

Expeditionen

 • Expeditionen ligger på entréplan hus A
       Öppettider expeditionen
 • Måndag - fredag 08.15-12.00 13.00-16.00

  YH logo 2013s
Google Translate

Översättning
Använd Google för att översätta hemsidan.
Vi tar inget ansvar för riktigheten i översättningen.

Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish