Hotel Management - LIA

Möte med verkligheten

En tredjedel av utbildningens fyra terminer består av Lärande I Arbete (LIA), på ett hotell eller en konferensanläggning. LIA är ett centralt inslag i din utbildning. Det är här du får den praktiska erfarenheten från branschen, det är här du har möjlighet att prova på olika yrken och inriktningar inom området hotell och konferens och det är här du knyter viktiga kontakter inför din kommande karriär.

Vad innehåller LIA-perioden?

Inför LIA-perioden träffas du och en handledare från företaget för att diskutera den kommande praktiken. Mötet kan liknas vid en anställningsintervju, där du och handledaren får tillfälle att träffas, ställa frågor och nå en överenskommelse om fortsatt samarbete.

LIA:n fördelas över tre perioder med olika inriktning som gör att du successivt utbildas och utvecklas på olika nivåer inom ett hotellföretag. Under den första perioden kommer du att få lära dig de dagliga rutinerna i en hotellreception eller på en konferensavdelning. Under den andra perioden kommer du att arbeta med ekonomi, marknadsföring och personalfrågor på ett hotell. Under den tredje kommer du få välja ett ämne, som till exempel marknadsföring, personal, ekonomi eller arbetsmiljö, att fördjupa dig inom.

Anpassas efter dig

Vi förmedlar de flesta LIA-platserna via våra samarbetspartners, men det är inget som hindrar att du själv ordnar din praktikplats. Eftersom alla har olika bakgrund anpassas innehållet i LIA-perioderna till dina egna erfarenheter och kunskaper.

Skolans Öppettider

  Måndag-torsdag kl 7.00-22.00

  • Fredag 7.00-17.00
  • Entréer låses för inpassering ca 1 timme innan stängning.

Adress

Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 56 Stockholm
Tel: 08-508 402 00
E-post

Expeditionen

  • Expeditionen ligger på entréplan hus A
         Öppettider expeditionen
  • Måndag - fredag 08.15-12.00 13.00-16.00

    YH logo 2013s
Google Translate

Översättning
Använd Google för att översätta hemsidan.
Vi tar inget ansvar för riktigheten i översättningen.

Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish