Medicinsk Sekreterare - Studerandereportage

Hallå där Marie! 

Hur kommer det sig att du valde just medicinsk sekretare?

Den är en kombination av det jag tidigare arbetat med men ändå väldigt utvecklande. Den innehåller intressanta ämnen inom ett nytt arbetsområde. Jag har länge velat arbeta inom vården och såg en möjlighet med denna utbildning att kombinera tidigare arbetserfarenheter med nya. Jag har alltid tyckt om att skriva och har lätt för språk.   

Berätta lite kort om din utbildning?

Det är en kombination av föreläsningar, studiebesök, eget arbete och praktik. Utbildningen innehåller 20 veckors praktik uppdelat på 3 perioder. Vi läser terminologi, anatomi, engelska, medicinsk dokumentation, organisations- och arbetslära, företagsekonomi, data och DRG.   

Hur är lärarna och dina klasskamrater? 

Både lärare och föreläsare har varit väldigt bra. Vi i klassen har väldigt olika livs- och arbetserfarenheter i olika åldrar. Några har vårdbakgrund men många byter karriärbana helt.   

Hur upplever du behovet på arbetsmarknaden?

Det finns stor efterfrågan på marknaden för medicinska sekreterare. Speciellt nu då det är en 2-årig yrkeshögskoleutbildning med t.ex. den nya DRG-kursen (Diagnos Relaterade Grupper).   

Hur uppfattar du utbildningen och din tid på Schartau?

En jättebra och bred utbildning där vi har fått vara med på operationer, besöka sjukhus, praktiserat och lyssnat på väldigt engagerade och kunniga föreläsare. Den förbereder verkligen för yrket.   

Varför skulle du rekommendera skolan till andra?

Medicinska sekreterare från Frans Schartau har väldigt bra rykte och de flesta har jobb redan innan skolan är slut. Praktikperioderna ger ett enormt kontaktnät. En bred och intressant utbildning som jag varmt rekommenderar.

Skolans Öppettider

  Måndag-torsdag kl 7.00-22.00

  • Fredag 7.00-17.00
  • Entréer låses för inpassering ca 1 timme innan stängning.

Adress

Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 56 Stockholm
Tel: 08-508 402 00
E-post

Expeditionen

  • Expeditionen ligger på entréplan hus A
         Öppettider expeditionen
  • Måndag - fredag 08.15-12.00 13.00-16.00

    YH logo 2013s
Google Translate

Översättning
Använd Google för att översätta hemsidan.
Vi tar inget ansvar för riktigheten i översättningen.

Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish