Stockholm fortsätter att vara motorn i Sveriges besöksnäring. Under förra året gjorde Stockholm en ny toppnotering med närmare 13 miljoner gästnätter. En ökning med 1,2 miljoner i jämförelse med föregående år. I Stockholm finns många stora arenor och anläggningar för event och möten som Tele 2 Arena, Friends Arena, Stockholmsmässan, Kista Mässan, SCCC, Stockholm Waterfront Congress center. Staden arbetar aktivt för att bli en ännu större aktör inom internationella möten, konferenser och kongresser. Det finns ett stort behov av processorienterade projektledare som fokuserar på både de ekologiska, ekonomiska och sociala bitarna, något som utbildningen ämnar integrera i yrkesrollens alla delar.
Turismnäringen är en är världens snabbast växande industrier. De senaste åren har turistnäringen i Sverige vuxit starkt och sysselsättningen inom branschen har ökat. Turismen räknas nu som en basnäring. Såväl fritidsresor som antalet företagsmöten, konferenser och kongresser har ökat kraftigt. Efterfrågan förväntas öka med den nationella strategin. Det behövs kompetens inom destinationsutveckling, paketering och projektledning. Branschens intresse för utbildningen är mycket stort. Utbildningen ger dig de kunskaper du behöver för en karriär som projektassistent eller projektledare.
Utbildningen innebär två terminers studier på heltid. För att ge dig den kompetens som krävs för arbeta som Projektledare inom Hållbara Möten & Event innehåller utbildningen följande moment: Affärsekonomi, Projektledning, Service Management, Kommunikation, Hållbarhet samt tillämpad operativ projektledning. Under den operativa projektledningen får du möjlighet att applicera dina inhämtade teoretiska kunskaper på konkreta och praktiska situationer i arbetslivet.
Behörighetskrav och ansökan |
Ansök här |
Grundläggande Behörighet:
För att kunna antas till utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.
Grundläggande behörighet genom ett fullständigt avgångsbetyg, slutbetyg, gymnasieexamen eller motsvarande utländsk utbildning.
Ett slutbetyg och gymnasieexamen ska innehålla minst 2250 godkända poäng, med godkända betyg i svenska, engelska och matematik samt gymnasiearbete i en gymnasieexamen (2014 och framåt).
Läs mer om grundläggande behörighet på yrkeshögskolans hemsida: https://www.yrkeshogskolan.se/om-yrkeshogskolan/ansokan-och-antagning/
Dessutom ska du ha särskild behörighet med minst E/godkänt i:
Detta är minimikraven för att du som sökande ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.
Den grundläggande behörigheten till yrkeshögskolan är en avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Dessa kurser kan du inte läsa hos oss, de läser du på ett Komvux i din hemkommun. Tänk på att grundläggande behörighet krävs innan du kan läsa in en särskild behörighet/särskilda förkunskaper. Från och med den 1 mars 2018 finns det även ett beslut på vilka kurser som du har rätt att läsa på Komvux för att uppfylla den särskilda behörigheten till en yrkeshögskoleutbildning. Kursen måste vara avslutad innan sista ansökningsdag för att du ska kunna bli behörig till utbildningen.
Då utbudet av yrkeshögskoleutbildningar varierar över tid och förkunskapskraven kan komma att förändras så kommer Myndigheten för yrkeshögskolan regelbundet att uppdatera listan över vilka kurser som omfattas av elevens rätt att delta i utbildning på gymnasial nivå i syfte att uppfylla krav på särskilda förkunskaper för utbildning inom yrkeshögskolan.
Läs mer på MYHs hemsida: https://www.myh.se/
Om du saknar formell behörighet kan du ansöka om bedömning av reell kompetens i samband med ansökan för tidigare utbildning och praktisk erfarenhet. När du skickar in din dokumentation till skolan ska du utifrån de behörighetskrav som är uppställda för utbildningen dokumentera erfarenheter och kunskaper från arbetsliv, mångkulturellt arbete, föreningsliv, utlandsvistelse etc som du önskar bedömda som motsvarande efterfrågade betyg. Dessa dokument bedöms då mot de krav som ställs på efterfrågade betyg så att skolan kan pröva att du har tillägnat dig de kunskaper motsvarande behörighetskraven samt att du kan tillgodogöra dig den sökta utbildningen Projektledning – Hållbara Möten & Event.
Urval till utbildningen används endast om antalet behöriga sökande som uppfyller samtliga behörighetskrav överstiger antalet platser som utbildningen har. Då kallas samtliga behöriga sökande till information och särskilda urvalsprov. Urvalsgrunden är de poäng som presteras i de särskilda proven. Om du har särskilda behov ska du även ladda upp kopior på de utredningar och läkarutlåtanden som gjorts så att vi kan ta hänsyn till detta i en kommande urvalsprocess. Ledningsgruppen fattar sedan efter sammanställning av resultaten från de särskilda proven det slutgiltiga beslutet om vilka som antas till utbildningen.
Har du specifika frågor kring din ansökan kan du antingen maila eller ring måndag kl 13:00-16:00 och onsdag 09:00-12:00 och 13:00-16:00 på 08-508 402 15.
Antagningen öppnar:
Antagningen är nu stängd, öppnar igen under våren för kursstart HT2020.
Start:
Augusti 2020
Utbildningsledare:
Lennart Ågren
08 - 508 402 88
Ladda ner
Utbildningsbeskrivning
08-508 402 15