Redovisningskonsult - Kravprofil

Branschens krav Utbildningen passar dig som är ansvarstagande, analytisk och trivs med att arbeta noggrant i ett högt tempo.

För att lyckas och trivas som redovisningskonsult är det viktigt att ha följande egenskaper och förmågor:

Analytisk förmåga Att ha en god analytisk förmåga och tycka om att arbeta med siffror och system. Ett sinne för noggrannhet, struktur och ordning är nödvändigt.

Ansvarstagande & Initiativförmåga Stor vikt läggs vid eget ansvar, som redovisningskonsult är det viktigt att ta ansvar och samtidigt inte vara rädd för att jobba och ta egna initiativ.

Samarbetsförmåga Att arbeta som redovisningskonsult innebär ansvarsfulla varierande arbetsuppgifter och mycket kontakt med kunder.

Intresse & engagemang Att vara öppen och vaken och ta vara på de öppningar och möjligheter som finns. Till följd av omvärldsfaktorer, såsom borttagande av revisionsplikten, finns det framöver ökade möjligheter på marknaden för redovisningstjänster.

Vilja att lära Att vilja lära och följa med i utvecklingen inom redovisnings- och skatteområdet samt att utveckla personliga förmågor som krävs för yrkesrollen. Det är ett kunskapsintensivt yrke som kräver ständig uppdatering.

Systemvana Att vara van med att och/eller ha viljan att arbeta dagligen med affärssystem. Du ska kunna hantera datorprogram och affärssystem på ett effektivt sätt använda den teknik som finns.

Övrig erfarenhet från ekonomiskt arbete på ekonomiavdelning och redovisningsbyrå är meriterande.

Efter examen – exempel på yrken Med examen som Kvalificerad yrkesexamen Redovisningskonsult finns en rad möjligheter. Exempel på yrken efter examen är:

 • Redovisningskonsult med eget klientansvar på redovisningsbyrå
 • Ekonomikonsult på bemanningsföretag
 • Ekonomiassistent på ett företags ekonomiavdelning
 • Redovisningsansvarig på mindre eller medelstort företag
 • Ekonomiansvarig på mindre företag
 • Medarbetare på revisionsbyrå
 • Starta och driva eget företag inom ekonomiområdet

Se gärna även vad våra tidigare studenter samt personer inom näringslivet säger om utbildningen under rubriken Röster om utbildningen.

Skolans Öppettider

  Måndag-torsdag kl 7.00-22.00

 • Fredag 7.00-17.00
 • Entréer låses för inpassering ca 1 timme innan stängning.

Adress

Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 56 Stockholm
Tel: 08-508 402 00
E-post

Expeditionen

 • Expeditionen ligger på entréplan hus A
       Öppettider expeditionen
 • Måndag - fredag 08.15-12.00 13.00-16.00

  YH logo 2013s
Google Translate

Översättning
Använd Google för att översätta hemsidan.
Vi tar inget ansvar för riktigheten i översättningen.

Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish