Redovisningskonsult - Röster om utbildningen

Röster från studenter

Sandra, gör sin första LIA

Min praktik i Kroatien är verkligen givande och rolig. Vi arbetar främst med Incentive och Team building mot företag. Under dagarna arbetar vi med förfrågningar som vi får in och skapar en mängd olika skräddarsydda offerter. Ingen dag är den andra lik! Vi förbereder även för årets största event där 600 personer kommer att delta. Här har jag fått vara med och se hur de löser vardagliga problem som dyker upp, hur de från grunden skapar sina offerter, hur de samarbetar med sina leverantörer och hur de bemöter sina kunder. En lärorik praktikplats med härliga kollegor.

Jimmy Dahmén, arbetar på revisionsbyrån Waker Consulting AB.

— Jag jobbar med redovisning och bokförig på Waker Consulting AB. Jag blev erbjuden anställning här redan under min andra LIA-period. Det finns bra utvecklingsmöjligheter och jag vill passa på att lära mig så mycket som möjligt.

— Jag tycker utbildningen har varit bra därför att den fyller det kompetenskrav som marknaden har.

— Det var mycket spännande att komma ut på sin först LIA-period och få en tydlig koppling till arbetslivet.

— Jag valde Frans Schartau för att jag ville ha en ekonomutbildning och tycker att KY är en bra form. Istället för 5 år med bara teori fick jag 2 år med kombinerad teori och praktik och sedan snabbt komma ut och börja jobba.

Robin Hydling, jobbar på redovisningsbyrån Klara papper.

— Jag blev erbjuden jobb här under min sista LIA-period. Jag trivs jättebra med arbetsuppgifter och kolleger och ansvarar för den löpande redovisningen för fyra fem företag.

— Jag fick bra stöd och hjälp under mina LIA-perioder och fick givande arbetsuppgifter. Jag fick börja med enklare uppgifter, men snabbt gå vidare allt eftersom jag utvecklades. Det märks att näringslivet är nöjda med de kunskaper man har med sig från utbildningen. Jag har bara fått positiv kritik på mina LIA-platser.

— Så fort jag kom ut på min första praktik kände jag att jag hade valt rätt utbildning. Det var kul arbetsuppgifter och jag visste att det är det här jag vill göra.

— Jag valde Frans Schartau för att jag inte ville lägga fyra år på att plugga. Jag ville ut och jobba!

Röster från näringslivet

Jonna Clarke, konsultchef på Manpower Professional. Har tidigare suttit med i ledningsgruppen för utbildningen till redovisningskonsult.

— Just nu engagerar jag mig i att se till att de blivande redovisningskonsulterna får ordentligt med praktisk erfarenhet av ekonomisystem. De ska inte bara lära sig hantera system för mindre bolag utan även ha erfarenhet och kunna arbeta med större affärssystem.

— Frans Schartaus studenter är av större värde för oss och våra kunder än till exempel folk med en civilekonomexamen. Många skolor är så teoretiska, men det passar inte alltid oss. Det är lättare att anställa och hyra ut en person som gått en KY-utbildning än någon som kommer från högskola eller universitet.

— Senast förra veckan rådde jag tre personer som sökte jobb via oss att gå en KY-utbildning först. Det är en jättebra väg in för att jobba med ekonomi, och det är väldigt hög sannolikhet att det leder till arbete.

— Just Frans Schartaus Handelsinstitut har otroligt lång erfarenhet av ekonomutbildningar. De har anor, gott rykte och gott anseende. Det är ett väl spritt faktum i vår bransch.

Tommy Adamsson, tidigare ägare och vd för Polarn & Pyret AB. Ordförande i Stockholms Grosshandelssocietet som en gång startade Frans Schartaus Handelsinstitut och sitter i ledningsgruppen för utbildningen till Redovisningskonsult.

— Hela idén med utbildningen är ju att studenterna ska vara anställningsbara och komma snabbt ut i arbete. Det betyder att utbildningen inte bara kan vara teoretisk, utan måste blandas med praktik. Och det fungerar precis som det ska. Studenterna från Frans Schartaus Handelsinstitut fungerar direkt på en arbetsplats.

— Ett namn som Frans Schartaus Handelsinstitut borgar för kvalitet. När man går igenom arbetsansökningar är det omöjligt att sätta sig in i vad varje person fått för utbildning. Så man får använda enkla tricks och gå på det man känner till. Vet man att en viss skola levererar framgångsrika studenter, ja, då går den ansökan vidare. Det fungerar som filter för den som sitter med hundratals ansökningar att värdera.

— Vad jag säger är helt enkelt att med betyg från en skola med gott rykte, dit jag räknar Frans Schartaus Handelsinstitut, så har studenterna större chans att få det jobb de vill ha.

Skolans Öppettider

  Måndag-torsdag kl 7.00-22.00

  • Fredag 7.00-17.00
  • Entréer låses för inpassering ca 1 timme innan stängning.

Adress

Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 56 Stockholm
Tel: 08-508 402 00
E-post

Expeditionen

  • Expeditionen ligger på entréplan hus A
         Öppettider expeditionen
  • Måndag - fredag 08.15-12.00 13.00-16.00

    YH logo 2013s
Google Translate

Översättning
Använd Google för att översätta hemsidan.
Vi tar inget ansvar för riktigheten i översättningen.

Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish