Sustainable Tourism Management, 150 Yh-poäng

Hållbar framtid inom turism, resor och hospitality

Frans Schartaus Handelsinstitut har sedan år 2010 verkat aktivt för hållbar turismutveckling. Vi har arrangerat olika inspirationsdagar och konferenser på temat Sustainable Tourism. Fair Travel har varit en naturlig samarbetspartner i dessa projekt som också involverat flera branschföretag. Tillsammans har vi uppmärksammat ett stort kompetensbehov inom hela turismnäringen.

Utbildningen är framtagen i nära samverkan med Fair Travel, Destination Sigtuna, Greentime, Fritidsresor, Jambo Tours, Swedish Business Travel Association, Svenska Resebyråföreningen och Svenskt Flyg. Samtliga har hämtat information från sina nätverk av medarbetare, kunder, samarbetspartners och leverantörer, för att säkerställa att utbildningen motsvarar branschens behov.

Utbildningen ger spetskompetens för en arbetsroll inom företagets hållbarhets-, affärs- och produktutveckling. Denna kompetens kan även kombineras i annan yrkesroll beroende på företagets storlek och organisation, som marknadsföring, försäljning, inköp och operativ ledning. Kompetensen är en naturlig utveckling av yrkesrollen att leda företagets hållbarhetsarbete i harmoni med omvärldens förväntningar och krav.
Goda framtidsutsikter
Turismen är världens största näring. Internationell turism beräknas öka till totalt 1,8 miljarder internationella ankomster till år 2030, d v s en tillväxttakt på ca 80 % på knappt 20 år. Sverige satsar på turism, och den nationella strategin har satt utmanande målsättningar för en stark tillväxt. I Stockholmsstrategin från 2013 presenterade Stockholm Visitors Board visionen att göra Stockholm till Europas ledande och mest hållbara besöksdestination år 2020. Den globala och nationella tillväxten kräver styrning och kompetens för att säkerställa en hållbar utveckling.

I takt med att turismnäringen växer, ställs allt högre krav på ansvarsfull och hållbar turismutveckling. Nya spelregler för företag och högre krav och efterfrågan från konsumenter aktualiserar hållbarhetsfrågorna. Hållbarhet har blivit nödvändigt för företagens tillväxt och utveckling. Ett hållbart perspektiv behöver integreras i affärsutvecklingen, i processer och i den dagliga verksamheten för att kunna få full effekt. Behovet av kompetens inom området växer. Du kan vara en del av denna utveckling och vi hoppas du vill bidra till en hållbar framtid!
Allt du behöver
Genom utbildningen Sustainable Tourism Management får du en spetskompetens för en arbetsroll inom företagets hållbarhets-, affärs- och produktutveckling. Utbildningen ger dig de kunskaper, färdigheter och kompetenser du behöver för att kunna leda processer och beslut utifrån hållbara principer. Studier varvat och parallellt med arbete bidrar till att du får möjlighet att omsätta dina förvärvade kunskaper direkt. De teoretiska kunskaperna omsätts praktiskt i ett avslutande utvecklingsprojekt i utbildningen.

Sustainable Tourism Management genomförs på halvfart (50 %) på distans med fysiska träffar fredagar/lördagar var 3:e till 4:e vecka. Den skolförlagda undervisningen sker två sammanhängande dagar per månad i anslutning till helg. Studier på övrig tid sker via digital media och delar av utbildningen är på engelska. 
YH-utbildning

150 Yh-poäng

 

Start:
Ingen planerad start 2018

 

Ladda ner 

Utbildningsbeskrivning

Utbildningsledare:
Lennart Ågren
08-508 402 88

Skolans Öppettider

  Måndag-torsdag kl 7.00-22.00

  • Fredag 7.00-17.00
  • Entréer låses för inpassering ca 1 timme innan stängning.

Adress

Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 56 Stockholm
Tel: 08-508 402 00
E-post

Expeditionen

  • Expeditionen ligger på entréplan hus A
         Öppettider expeditionen
  • Måndag - fredag 08.15-12.00 13.00-16.00

    YH logo 2013s
Google Translate

Översättning
Använd Google för att översätta hemsidan.
Vi tar inget ansvar för riktigheten i översättningen.

Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish