Röster om utbildningen

Jan Peter Bergkvist, SleepWell.

-Branschen behöver inte hållbarhetsexperter utan ledare på alla nivåer som förstår och agerar hållbart i sitt dagliga beslutsfattande. Efterfrågan på den här typen av utbildningar kommer definitivt att öka.

Katarina Thorstensson, Göteborg & Co.

-Den här utbildningen fyller en avsaknad som finns på marknaden idag. Framförallt att tydligt koppla hållbarhetsfrågan till ledarskap och utvecklingsarbete - det är här man kan utnyttja möjligheterna fullt ut, att ha med frågorna från början, och skapa värden och ekonomi för företaget, konsumenten, samhället och miljön. Det finns ett stort värde att i utbildningen koppla hållbarhetsfrågor till medarbetarens vanliga, dagliga arbete. Hållbarhetsarbete är en utvecklingsmöjlighet för företaget, med utbildningen blir den förhoppningsvis konkret.

Inger Mattsson, Scandic.

-Miljömässig och social hållbarhet integreras i alla beslut. Befintliga arbetsroller såsom inköpare, säljare, produkt- och tjänsteutvecklare med flera har ett behov av att skaffa sig kunskap inom hållbarhetsområdet..

Ingela Schönning, Resia.

-Medvetenheten kring hållbarhetsfrågor ökar både hos våra semester- och affärskunder. Kraven på ett strukturerat CSR- eller miljöarbete blir allt tydligare hos upphandlande företag, samtidigt som semesterkunder ställer mer initierade frågor kring hållbart resande. Jag tror att resebranschen generellt, och även vi på Resia, kommer ha ett behov av kompetensutveckling inom hållbar turism för att på ett professionellt sätt kunna möta marknadens krav.

Camilla Zedendahl, Destination Sigtuna.

-Behovet av kompetensutveckling inom hållbarhet är stort. Turism har utvecklats till att vara Sveriges nya basnäring. Med denna utveckling följer ett ansvar att det sker på ett hållbart sätt. Men för att kunna göra detta arbete, krävs ökad kunskap. En utbildning som denna behövs och vi skulle rekommendera den till andra.


Tomas G Olsson, SRF (Svenska Resebyråföreningen)

-Som branschorganisation för ca 250 resebyråer och researrangörer kan vi se att det finns ett stort behov av kompetenshöjning inom hållbarhetsområdet. En resebranschanpassad utbildning är något som vi kommer att rekommendera våra medlemmar.

Ann-Sofie Hörlin, Malmö Aviation.

-Utbildningen för Sustainable Tourism Management ser Braathens Aviation som en mycket bra
utbildning både för vidareutveckling av vår personal men också en värdefull utbildning då vi rekryterar personal till vår organisation. Hållbarhet är en kunskap som de flesta behöver ha, men få har fördjupat sig i ämnet. Utbildningen skulle därför ge en eftertraktad kompetens för alla inom resebranschen


Lotten Fowler, SBTA (Swedish Business Travel Association).

Ser redan nu ett behov av ökad kompetens inom området.

-Behovet kring kompetenshöjning inom området hållbarhet är stort, och utbudet av branschspecifika utbildningar är förvånansvärt tunt. Problemet är att få i vår bransch vet hur vi på bästa sätt jobbar med frågorna. Det krävs mer kompetens på fler ställen i företagen för att arbetet ska slå rot. Det räcker inte med "en person” som förstår och kan använda begreppen, utan kunskapen behöver spridas. Fler behöver veta mer.


Anna Wilson, Svenskt Flyg

-Framtidens teknikutveckling kommer att ske i internationella samarbeten. Samverkan blir en nyckelfråga för att innovationer ska kunna realiseras. Möjligheter av ny teknologi och nya processer engagerar offentliga och privata aktörer i nya möten mellan människor och teknologi. Därmed genereras kunskap som kan resultera i nya produkter, men också ny funktion hos befintliga produkter.
YH-utbildning

150 Yh-poäng

 

Start:
Ingen planerad start 2018

 

Ladda ner 

Utbildningsbeskrivning

Utbildningsledare:
Lennart Ågren
08-508 402 88

Skolans Öppettider

  Måndag-torsdag kl 7.00-22.00

  • Fredag 7.00-17.00
  • Entréer låses för inpassering ca 1 timme innan stängning.

Adress

Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 56 Stockholm
Tel: 08-508 402 00
E-post

Expeditionen

  • Expeditionen ligger på entréplan hus A
         Öppettider expeditionen
  • Måndag - fredag 08.15-12.00 13.00-16.00

    YH logo 2013s
Google Translate

Översättning
Använd Google för att översätta hemsidan.
Vi tar inget ansvar för riktigheten i översättningen.

Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish