Diplomerad Resekonsult - TRAC - Röster om utbildningen

Röster från studenter

Maria BölanderMaria Bölander, VIA Travel

- När jag kom ut på mina LIA-perioder och senare ut i arbete på en resebyrå så kände jag verkligen att utbildningens innehåll är väldigt relevant. Att få möjlighet att praktisera alla nya kunskaper under LIA-perioderna var ovärderligt och gav värdefulla kontakter inför framtida anställningar. Jag fick ett sommarjobb direkt på en av mina LIA-platser som sedan överlappades av en heltidanställning på ett annat företag. Jag är mer än nöjd med min utbildning!

Emma Buren, Travel Consultant/Administration på Travel.se

- Började utbildningen Resekonsult HT 2008, något som jag är extremt glad över. Kom i princip direkt ut i arbetslivet, färdigutbildad, i ung ålder. De två åren på Frans Schartaus Handelsinstitut har betytt mycket för mig. Speciellt LIA-perioderna var extremt uppskattade. Där lärde jag mig som allra mest. idag jobbar jag på den nystartade resebyrån Travel.se som jag var med och startade upp med min nuvarande chef.

Lina Enander, International Travel Consultant på Escape Travel

- Ett år efter min examen från utbildningen Resekonsult tog jag min Bachelor of Business från University of the Sunshine Coast i Australien. Idag arbetar jag för Escape Travel samtidigt som jag vidareutbildar mig för att i framtiden kunna starta eget. Utan Frans Schartaus Handelsinstitut hade jag inte varit där jag är idag. På Schartau får man ett otroligt försprång genom de samarbeten skolan har med branschen och arbetslivet.


Röster från näringslivet

Lena Wennerstein, Resfeber.

– Självklart finns det stor efterfrågan på utbildad personal och den kompetens som eleverna på Schartau får stämmer väl överens med de krav vi har i branschen. Konkurrensfördelarna i branschen är främst personalen, inte teknik. Tekniken har i stort sett alla mer eller mindre. Duktig, välutbildad och säljinriktad personal är det däremot ont om.

Barbro Welén, Team Leade på American Express Business Travel.

– Det är stor efterfrågan från branschen på studenter från Schartaus KY-utbildning Resekonsult. Vi har anställt flera studenter från olika omgångar.

Stefan Axelson, HRG.

– Affärsresekonsultens roll kommer att bli ännu mer säljinriktad i framtiden och man kan se en trend mot att det krävs mer och mer specialisering. De studenter som kommer från utbildningen på Schartau är mycket väl förberedda för ett arbete på resebyrå. Vi har rekryterat åtskilliga studenter från Schartau de senaste åren

Skolans Öppettider

  Måndag-torsdag kl 7.00-22.00

  • Fredag 7.00-17.00
  • Entréer låses för inpassering ca 1 timme innan stängning.

Adress

Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 56 Stockholm
Tel: 08-508 402 00
E-post

Expeditionen

  • Expeditionen ligger på entréplan hus A
         Öppettider expeditionen
  • Måndag - fredag 08.15-12.00 13.00-16.00

    YH logo 2013s
Google Translate

Översättning
Använd Google för att översätta hemsidan.
Vi tar inget ansvar för riktigheten i översättningen.

Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish