Vad gör egentligen en IT-testspecialist? Hör medarbetarna på Expleo Stockholm berätta om yrke och varför du ska söka till utbildningen.
Stockholmsregionen är Sveriges IT-motor och en av Europas mest expansiva IT-kluster.
Ca 50-60 procent av den totala omsättningen i den svenska IT-branschen är koncentrerad till Stockholmsregionen och efterfrågan på kompetens är fortsatt hög. Över 40 procent av statens IT-drift är koncentrerad till Stockholms län.
Efterfrågan på kunskaper inom test & QA (Quality Assurance) är i dagsläget stor och beräknas inte minska inom den närmsta överskådliga framtiden. Detta stöds i Arbetsförmedlingens rapport ”Var finns jobben?” 2018 där man prognostiserar efterfrågan på fem års sikt som ”Mycket liten konkurrens” om jobben som systemtestare och testledare. ” Allra starkast jobbtillväxt väntas inom området data/IT.
Detta gynnar IT-specialister såsom utvecklare, systemanalytiker och IT-arkitekter, testare och olika typer av IT-tekniker – yrkesgrupper som länge varit eftertraktade på arbetsmarknaden. Efterfrågan idag är bred rent kompetensmässigt och gäller allt från tekniska testare (automatisering), testare (GUI och användarvänlighet), testledare och koordinerare till kompetens som kan ta ett mer övergripande kvalitetsansvar för hela processen (dvs mer övergripande QA).
Finansbranschen står inför nya trender och utmaningar inom digitaliseringen och detta kräver striktare kvalitetssäkring där krav och test har blivit väldigt hett. Att leverera produkter och tjänster av hög kvalitet är idag ett måste om man vill behålla sina kunder intresse.
Ledningsgruppen som är ansvarig för utbildningens utformning består av representanter från Expleogroup, Knowit Test Solutions AB, Forefront, SAAB Group, Teliacompany, Stockholmskonsulterna, Tietoevry, Frans Schartaus Handelsinstitut samt representanter för de studerande. Ledningsgruppen följer, utvärderar och reviderar utbildningen kontinuerligt
Representanter från de studerande deltar i pedagogiska råd tillsammans med lärarlaget. I ledningsgruppen för utbildningen deltar två studeranderepresentanter.
Varje genomförd kurs utvärderas med enkäter. Vid kursstart diskuterar läraren och klassen igenom vilka förväntningar de studerande har på den kommande kursen och resultaten av utvärderingarna ska återkopplas till ledningsgruppen och de studerande. Utbildningsledaren gör besök på LIA-platserna där diskussioner och genomgångar sker med handledare och den studerande.
Utbildningen berättigar till studiemedel. För mer information kontakta CSN.
Nästa utbildningsstart:
Januari 2021
Antagningen öppnar:
17 september 2020
Antagningen stänger:
Sen anmälan till den 17/1
Utbildningsledare:
Micael Lundvall
08-508 402 27
Ladda ner
Utbildningsbeskrivning
Antagning & behörighet:
Telefontid:
Måndag: 13:00-16:00
Onsdag: 09:00-12:00
och 13:00-16:00
08-508 402 15